Ezen a linken olvasható a 17 ezres nézőszámról szóló Tolnai Népújság/TEOL-cikk.

Ezúttal a jóval unalmasabb pozitív hangvételű hozzászólásokból válogatunk.

hideta: halandó ember mája nehezen veszi be az ilyesmit, de azért tetszett
 

mroldman: Tetszett! Jó az alapötlet, jók a színészek! Gratulálok!

CptFlint: Ez valami baromi nagy film! Totál paff vagyok. Nagyon tetszett. Jó az alapötlet, baromi jó - mert pontosan tudja a mértéket - a kivitelezés.

 

Miközben az index címlap meghozta a 15 ezredik nézőt is, a blogon most a kommentek közül szemezgetünk. Ezúttal csak a negatívakat soroljuk.

detoxxx: erre még gyúrni kell srácok
 
putyuli: A figura jól játszik, de a csaj nemcsak tehetségtelen, ronda disznó is.
 
estevez: Unalmas, lassú, művészkedő. dislike.

A Konstans e poszt írásakor már négyezer feletti nézőszámmal büszkélkedhet, köszönhetően az index.hu által üzemeltetett filmmegosztónak.

Részlet a TelePaks Híradó 2010. november 11-i adásából.

A film sikereiről a Tolnai Népújság és a www.paks.hu is beszámolt.

 

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Tallinni Nemzetközi Amatőrfilmesek Fesztiválját, ahonnan (nem kis meglepetésünkre és örömünkre) egy különdíjról szóló oklevél érkezett a Konstans alkotóinak címére.

Örömmel tudatjuk, hogy a Konstans második helyezést ért el Veszprémben, a VI. Pannonfíling Fesztiválon. (Ezúton is gratulálunk a győztes stábnak, az Orbán fivéreknek.)

1 komment

Címkék: fesztivál

Konstans from Dj Spath on Vimeo.

Jó szórakozást!

 

g: 2010.09.13. 13:38

Konstans Espanol

Ha valaki ez idáig égett a vágytól, hogy lássa a Konstans spanyol szövegkönyvét, az most fellélegezhet. Íme :)

 

 

 

g: 2010.09.09. 08:34

Indul a fesztiválszezon

Épp jókor készültünk el a filmmel (na jó, épp így is terveztük), a közeljövőben négy kisebb-nagyobb amatőrfilm-fesztiválra is nevezni tudtuk a Konstanst. Ha a zsűri is úgy akarja, hamarosan Szentesen, Marosvásárhelyen, Tallinnban, majd később Karlsruhéban is vetítik rövidfilmünket.

Közben az egyik legolvasottabb, filmeket is sugárzó magyar portállal levelezünk, hogy náluk tehessük közzé a honi közönség számára a Konstanst.

Végül egy rövidhír a paksi premierről: mivel a helyhatósági választások sok munkát adnak nekünk is, a bemutató október második felére csúszik.

g: 2010.09.01. 16:20

Konstans, Libido

Szeretettel várunk mindenkit szeptember 2-án Kaposvárra, az egyetem 'A' épületének II. emeleti előadójába, ahol először vetítjük nagyközönség előtt filmünket. A Konstans után megnézhetitek a film egyik főszereplője, Váncsa Gábor Libido című filmjét is.

Aki esetleg lemarad, az készüljön a paksi premierre! :)

g: 2010.08.29. 19:41

... az alkotó pihen

Végre hátradőlhetünk képzeletbeli rendezői székünkben, elkészült a Konstans végleges változata. Hamarosan több fesztiválon indítjuk a 15 perces alkotást, amit nemzetközi mezőnyben is szeretnénk megméretni. Nézzetek vissza hamarosan a blogra, mert belinkeljük a filmet ;)

 

A filmforgatásról beszámolt a városi lap is.

Bár a Konstans végül kinőtte az AXN filmfesztivál időkeretét, azért figyelemmel kísérjük az eseményt. A honlapon már lehet szavazni a 12 döntőbe került filmre. Nekünk megvan a jelöltünk.

Szólj hozzá!

Címkék: axn

g: 2010.07.18. 14:26

Konstans a Fortunában

A stáb a Fortuna Rádió Unikum című élő műsorának vendége volt ma reggel. Köszönjük a meghívást Sukinak és Tündének!

g: 2010.07.16. 21:10

Hangolunk

Harmadik napja foglalkozunk a hangos utómunkával, ma például cipzárt húzogattunk, lépkedtünk, zsebben turkáltunk, ajtót nyitogattunk, de korábban lépcsőn is rohangáltunk és betonfalnak vetődtünk, avarban járkáltunk... Visszatértünk több forgatási helyszínre, így például a Café Bongóba is. Még hátravan pár fontos hangeffektus és atmoszférahang, de már látszik a vége.

Közben felvetődött, hogy a Konstansot az őszi Filmünnepen is bemutatja majd a művelődési központ. Egyelőre azonban arra koncentrálunk, hogy elkészüljön, a premierről ráérünk később is gondokodni.

g: 2010.07.13. 10:20

Támogatónk volt...

A Konstans nem jöhetett volna létre, ha nincs a TelePaks Kistérségi Televízió.

g: 2010.07.13. 10:16

Hol tartunk most?

A hétfő megint hosszú nap volt. Túl vagyunk az utószinkronon, ami várakozásainkat is felülmúlóan jól sikerült, köszönhetően a két színésznek, akik hamar belejöttek a munkába és hősiesen tűrték, hogy felváltva bezárjuk őket a szaunaszerű süketszobába. Más eredményt is hozott a hétfő, van két zenénk két szerzőtől, amik a dolgok jelenlegi állása szerint bent lesznek a filmben.

Vasárnap a stáb a Fortuna Rádió Unikum című műsorának vendége lesz, szóval Pakson és környékén mindenki tekerjen a 96,3 Mhz-re :)

 

Rövidfilmünk forgatásáról beszámolt pénteken a TelePaks Kistérségi Televízió Víkend Híradó című műsora is.

g: 2010.07.11. 22:31

Hol tartunk most?

Holnap ismét Paksra érkezik két színészünk, Kátai Kinga és Váncsa Gábor, hogy szinkronizálják önmagukat. Miközben Babai és Fellinger kolléga háttérhangokra vadászik, én idézeteket gyűjtök, hamarosan kiderül, miért.

Holnap meghallgatunk pár betétdal-variációt is. Mint korábban írtuk, a Konstans zenéjét is Fábián Feri jegyzi majd, aki már alig várja a vágott verziót. Előző filmjeinkkel eltérően most lesz egy amolyan betétdal is a filmben a főcím táján. Több szerző munkáját is meghallgatjuk, már most látszik, hogy nehéz döntés lesz.

Apropó, döntés. Megszületett a rendezőpáros döntése: nem valószínű, hogy készül a Konstansból AXN filmfesztiválra vágott verzió. Legfeljebb a 2011-es fesztiválra. :)

g: 2010.07.07. 22:45

Támogatónk volt...

A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft.

g: 2010.07.06. 22:37

Támogatónk volt...

A Paksi Képtár.

g: 2010.07.06. 22:36

Hol tartunk most?

Hétfőn ismét Paksra érkezik két színészünk, hogy utószinkronizálják magukat a filmben. Ahogy már említettük, korábbi filmünk fogyatékosságaiból tanulva ezúttal a nulláról kezdve építjük fel a Konstans hangját. Ennek egyik alapeleme az utószinkron, a munka másik fele az atmoszféra, illetve az egyedi hangok rekonstruálása lesz.

Ahhoz, hogy hétfőn simán menjen az utószinkron, egyrészt készre kell vágni a filmet. Babai Pisti körülbelül 95%-osan már végzett a vágással, komoly változtatásokat nem tervezünk a képek terén. Másrészt át kell alakítani egy kicsit a tévé süketszobáját, hogy alkalmassá tegyük az utószinkronra. Ez szintén Pisti, illetve Fellinger Józsi feladata lesz.

A film hossza egyébként jelenleg 15 perc. Hogyan adjuk be így az AXN filmfesztiválra? Jó kérdés.

A parkbeli jelenethez Vass Napsugár rajzolta nekünk a fenti képet, előbb-utóbb az is kiderül, mi lesz a szerepe a filmben. Szintén Napsugárnak köszönhetjük a szobabelső hangulatát meghatározó festményeket.

süti beállítások módosítása