g: 2010.06.23. 21:39

Hol tartunk most?

Egy hónapja a Konstans című film még ötlet szintjén sem létezett, most pedig öt nap választ el a kétnaposra tervezett forgatástól. A film alapgondolata egyetlen este alatt született - Babai Pistivel ötleteltünk a TelePaks Kistérségi TV szerkesztőségében arról, mit kellene beadni a közelgő AXN Filmfesztiválra. (A csatorna tavalyi megmérettetésén közönségdíjasok lettünk.) Én is felvetettem pár régit tervet, Pisti is előhozakodott néhánnyal, aztán úgy döntöttünk, nulláról indulva találjuk ki az új filmet.

Az ötletből filmnovella készült, majd abból formálódott a forgatókönyv. Mikor kezdett kialakulni a sztori váza, már sejtettük: nem kell feltétlenül belegyömöszölnünk a történetet a filmfesztivál hétperces időkeretébe. A tervek szerint készül a filmből egy húsz perc körüli változat, meg egy feszes, hétperces mozi.

A film férfi főhősét játszó színészhallgatót, Váncsa Gábort előző filmünkből ismertük. Amikor nemrég Pécsett találkoztunk, hogy meséljünk a Konstansról, ott vettük fel a beszélgetés fonalát, ahol tavaly augusztusban abbahagytuk. Gábor ekkor ajánlotta a kétszemélyes film női szerepére Kátai Kingát, a Kaposvári Egyetem elsőéves színésznövendékét.

Itt tartunk most: túl a ruha- és frizurapróbán szervezzük a forgatási helyszíneket, szobaenteriőrt alakítunk, leporoljuk tavaly barkácsolt fahrtkocsinkat, tervezzük a beállításokat... Meglátjuk, mi sül ki belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://konstans.blog.hu/api/trackback/id/tr712105061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása